2008. január 29., kedd

Baleset történt a Budapest-Bamako futamról hazafelé


Beküldve: 2008/01/29 13:27:05

2008. január 29. 12:12

Baleset történt a Budapest-Bamako futamról hazafelé.
A 01-es rajtszámú Toyota 4runner balesetet szenvedett Bamakotól kb. 100 kilométerre, útban hazafelé Budapestre. A Toyota két pilótája sérüléseket szenvedett. Turiák Tibornak feltehetően két ujja tört el, míg társa Dobrosi Zsolt nyaki fájdalomra panaszkodik. A baleset helyszínére 20 percen belül megérkezett a Budapest-Bamako mentőcsapata és Dr. Késmárki András vezényletével elkezdték a mentést. �Mindkét sérült állapota stabil, végig eszméletüknél voltak. A súlyosabb sérült fej és gerincfájdalomra panaszkodik, az ő állapotáról pontosabbat csak egy röntgen után tudunk mondani. Társának kéz sérülése van. Neurológiai problémát nem észleltünk. A súlyosabb sérültet vákuumágyban szállítottuk vissza � � nyilatkozta Dr. Késmárki András.

A két szerencsétlenül járt pilótát az éppen arra járó 7-es busz csapata szállította vissza Bamakoba. Ebben a percben kerültek át, a Budapestről egyébként egy bamakoi kórháznak ajándékba szánt mentőautóba, és az szállítja őket tovább Bamako legjobban felszerelt kórházába.

A baleset körülményeiről annyit lehet tudni, hogy a toyotás csapat egy jó minőségű aszfaltozott úton haladt a Mauritán határ felé, kb. 90-100 kilométeres sebességgel, amikor autójuk elé tévedt egy kecske. A pilóta félrerántotta a kormányt és a töltésről legurultak, autójuk nyolcszor fordult át. Mindketten használták a biztonsági övüket, ezért nem történt komolyabb sérülés. (szervezői oldal)

Nincsenek megjegyzések: