2008. január 18., péntek

Kő az... ami kő











"Ma reggel azt hittem nem látok jól. Beérkezett a Velorex. A köves szakaszon keresztül jöttek. Ott csattogtak el
előttünk…leborultunk előttük és magunkban mormoltuk a Teremtő nevét. Szerintem ők nyertek már most…Elképesztően nagy teljesítmény amit eddig végigcsináltak." (Sysman csapat írása)

Történt ma egy olyan eset is, ami sajnos néha előfordul a hosszú összezártság miatt. Az egyik csapat két tagja annyira összeveszett egymással, hogy egyikük ott hagyta a másikat az útszélén hálózsák és étel nélkül és továbbhajtott. A szerencsétlenül járt felet végül az M1-es rajtszámú Coimbra Racing mentor csapat vette fel és szállította a napi etap céljába. A bamakosok összetartására jellemző, hogy a srác nem maradt étel és meleg takaró nélkül. Az érintettek nevük elhallgatását kérték.

A 31-es kis Polskit tegnap Zagorában pofozták helyre. A pilóták még mindig úton vannak a mai táborhoz.

A mai etap vége egy elhagyott katonai támaszpont Tan-Tan városától 70 km-re, ahol a beérkezőket a 7-es csuklós Ikarus busz csapata várta csapolt sörrel, tánccal, diszkó gömbbel és minden egyéb party kellékkel. A hangulat kiváló. Mindenki reménykedve várja a holnapi szakaszt melynek vége a nyugat szaharai Dakhla városa lesz. A táv 650 km, főleg kő- és homoksivatag. (Bamako hivatalos oldal)

A magyar Volvo-király, Mogyoróssy Tibor nem bízta a véletlenre az afrikai átkelés sikerét a 86-os járaton. A svédeknek is presztízsvállalkozást jelentő terepbuszba nem csak a homokos részen haszos elsőkerékmeghajtást konstruált bele, hanem passzív védelmi felszerelésekkel is készült a kihívásokra. A felvonultatott technikai arzenál egyik darabja az infrakamera, amit a vezető melletti tükörhöz lehet felszerelni egy póznára. A hőképeket bent az utastérben kép monitoron az összes utas figyelheti. A kamera sötétben egy kilometerre ellát.
A berendezés a mauritániai védelemhez jól jön majd. A legújabb hírek szerint a terrorvezély miatt négy ezer katonát vezényelnek a utak védelmére. Legalábbis a hivatalos verzió szerint. (index blog írta)

Nincsenek megjegyzések: