2008. január 18., péntek

Irány Owen bácsihoz



7. Jan 18 - Tata - Tatooine (480)

"Ha a világegyetemnek egyáltalán van valahol egy fényes központja, akkor ez a bolygó esik a legtávolabb tőle." -Luke Skywalker


A Tatooine homokkal borított bolygó a galaxis külső peremén.

Bár kívül esik a Köztársaság és a Birodalom érdeklődési körén, mégis jelentős helyszíne a galaxis történelmének.

Itt lakott Anakin Skywalker (a későbbi Darth Vader) édesanyjával, Shmi Skywalkerrel, Watto az ócskás rabszolgájaként.


Motorosokról:

"Zagorában mestermunkát végeztek a doboztartóinkkal. Ha nem is az ígért reggel tízre, de egy órára elkészültek a remekművek. Fél nap alatt olyan bigyókat esztergáltak nekünk, hogy csak na. Csak ajánlani tudom Chez Ali Nassir műhelyét, ha arra jártok, itt vannak a koordinátái: N30 20.378 W005 50.218. Hálánk jeléül a pénzen túl leadtuk a drótot, hogy melyik úton fog beérkezni a hegyi utakon szétrázott mezőny. A motorok igazán felfrissültek, láncot olajoztunk, meglazult váltókart húztunk, olajat is töltöttünk, még egy szép nájlonharisnyát is kaptak a légszűrőcskéjükre. Valami fétis szerű érzelmi szál alakul köztünk és a motorjaink közt. Lehet mire Dakhlába érünk, még nevet is adok neki.A Zagora - Foum Zguid szakasz káprázatos volt. Végtelen kősivatag, kiszáradt vízmosásokkal, homokágyakkal. Az első homokos részen persze alap hibára futottam, Marci előttem bele a homokba, én meg utána a porfelhőbe, látótávolság 3cm, le az útról nyolcvannal, át a homokbuckákon. Szerencsére megúsztuk borulás nélkül.

Ahogy beértünk a pistén Foum Zguidben, megláttuk Kirk kapitányt és buszát, örömkönnyek. Éppen a rendőrökkel üzleteltek, nem is értettük, minket sose állítottak meg. Mint kiderül mindig adnak valami ajándékot nekik, szerintem a rendőrök CB-je működik.

Flying Giziék is csókoltatnak mindenkit, nemrég futottak be Tatára elég lehasználtan, útközben több lépésben az egész motorjukat kicserélték a terepjáróban.Most indulunk, megnézzük hogy áll a hetes busz, leérnek-e tatooinba, most kezdtek el légrugót cserélni." (index blogból)

Tatooine expedition trailer



ASSI KAMIKAZE TEAM 2007 VIDEO
7.nap 2007.januar 19. Tata-Camp Bedouin

Nincsenek megjegyzések: