2008. január 20., vasárnap

Mauritánia felé

























9. Jan 20 - Dakhla - Nouadhibou (425 km)
Mauritánia:

Mauritániában megkezdôdik az igazi homoksivatag. Az elsô ejszakát a tengerparton töltjük a sivatagban Bou Lanoar városa közelében. Majd átkelünk a Banc Darguin National Parkon, ahol idén is megrendezzük a Bamako Beach Party-t. Nouakchott után Afrika szive fele vesszük az irányt, de még egy kemény sivatagi napot túl kell élnünk Tidjikja és Kiffa között.

Földrajz:

Mauritánia területe 1,030,700 km², a világ 29. legnagyobb országa.

Mauritánia déli területe egyenletes, míg északon a tenger mellett öblös, szigetekkel tarkított. Az ország keleti, északi része a Szahara része. Az ország középső részén az átlagos magasság 300-500 m között van. Itt található az Adrar, a Tagant és az Affollé homokkőmagaslat. Az ország északi részén terül el a legnagyobb hegye is a Kédia d' Idjil (917m).

Az ország déli részén alacsony fennsík alkotja, amelynek egyik részét száraz, gyér füvű területek borítják és időszakos vízfolyások tagolják. A fennsík másik része kavics- és homoksivatag.

A közel 900 km hosszú keskeny parti síkság csak délen szélesedik ki a Szenegál folyó alföldjében.

Határainak hossza: 5 074 km. Ebből Algériával 463 km, Malival 2 237 km, Szenegállal 813 km, Nyugat-Szaharával 1561 km a közös.

Éghajlat:

Északon forró és száraz az éghajlat, délen július és október között esik némi eső. Az év többi szakában északkeleti szelek fújnak, az időjárás olyan, mint a Szaharában. Nouakchottban a januári középhőmérséklet 22°C, a júliusi 28°C. Az évi csapadékmennyiség 160 mm.

A fiúk még versenyben.

Vita nincsen a kicsi kocsiban, bár az út nehézsége mellett nagy megpróbáltatás abban a bevásárló kosárnak nagy de járműnek kicsi térben. Mauritán határt tegnap este átlépték a járművel semmi gond a velorexesek védőangyala kiséri útjukat. A GPS Cris szerint megbízhatatlan, így kidobta a kocsiból. Sokat túráznak a világban mindenfelé és ő inkább az égtájakra szeret hagyatkozni.

Időjárás: Elszórtan felhős. hőmérséklet: 78° F. / 26° C. Szél: keleti 11 mph. / 18 km/ó.


9.nap 2007.januar 21. Dakhla-Nouadhibou video




Nincsenek megjegyzések: