2008. január 22., kedd

Nouakchott Mauritánia fővárosa



11. Jan 22 - B2 Party Beach - Nouakchott (153 km)

A Budapest-Bamako új kategóriáját alapítottuk meg, át is sorultunk a turista osztályra. Még a stopposok is megelőztek, ők most Dakhlában vannak. Reméljük utol tudjuk érni őket legalább a segoui fesztiválon vagy mondtak valami bulit egy oázisban is.

Sűrű volt az elmúlt pár nap. Az összes Tan-Tan-i szerelő feladta.
Teherautón a zötykölődtünk fel Agadirba, a platón a jó és a darabokban lévő, kimúlt szöcskével. Útközben az egyik rendőri ellenőrző ponton a rendőrnek ajándékot kell adnunk. Azzal a tipikus piperkőc, nyálkás mosollyal kéri, ami annyira jellemző a déli országok rendőreire. Elképesztő, hogy mennyire kapzsi, gyermeki vigyor ül ki arcára a két speciál, hongrois, világítós öngyújtó hatására.

Felérve újabb stációnkba, egész Agadírt, Budapestet és Csetényt mozgosítottuk piston, cylinder és segment vadászatra, a legkülönbözőbb variációkban. Tényleg nagyon köszi mindenkinek!

Azt hisszük sikerült rekonstruálni a történteket. A motor 600km alatt megette a teljesen feltöltött olaját, aztán besült. Tanulság: innentől minden tankolásnál olajszint ellenőrzés + nem kell 20 éves olajfaló motorokkal indulni afrikába.

Esti programunk belassulás arab tempóra, tengerpart, turista alig, a sok helyi és marokkói zene egészen zseniális. (index írása)

11.nap 2007.januar 23. Nouamghar-Nouakchott video

Nincsenek megjegyzések: