2008. január 9., szerda

Mobil videós üzenőfal

Kedves versenyzők, rajongók, drukkerek, rokonság, bodri kutya...!

Egy új internetes oldal, a spOtmob (www.spotmob.com) médiatámogatóként a Budapest-Bamako Rally részére elkészített egy weboldalt, amelyen folyamatos életképeket lehet megjeleníteni a versenyről.

A rendszer mobiltelefonnal készült, maximum 30 másodperces videók fogadására és megjelenítésére alkalmas. Így a verseny bármelyik helyszínéről, eseményéről lehet az itthoni családtagoknak, barátoknak, érdeklődőknek mozgóképes üzenetet küldeni. Ehhez mindössze egy videó készítésére képes mobiltelefonra és internet kapcsolatra van szükség. A videót elektronikus levél mellékleteként kell elküldeni, ami azután gyakorlatilag azonnal megjelenik a spOtmob ehhez a versenyhez létrehozott internetes oldalán.

Az új típusú hírcsatornán a következő lépsekkel lehet üzenetet küldeni:

1. rövid, maximum 30 másodperces videót kell készítenek a mobiltelefonnal. A legtöbb modern, kamerás mobil alkalmas ilyen videók készítésére. Ezeknek a videóknak a formátuma 3GP, mérete 500-600 Kbájt.

2. a videó elkészítése után a telefonok általában felajánlják, hogy elektronikus levélben elküldjük a videót. A videót a bbr@spotmob.com címre kell küldeni. Ha a videó készítésének helyszínén vagy pillanatában nem áll rendelkezésre megfelelő mobil hálózat, akkor a levelet később is el lehet küldeni. Annak sincs akadálya, hogy más internet kapcsolattal rendelkező számítógépre töltsük át a videókat és a komputer levelező rendszerével küldjük el a fenti címre. A levél melléklete mindig csak egy videót tartalmazhat, az email tárgy sorát és tartalmát a rendszer nem veszi figyelembe.

3. az elküldött videók 1 percen belül megjelennek a http://www.spotmob.com/budapestbamako weboldalon. Az oldal mindig az 5 legutoljára feltöltött videót mutatja, a régebbieket az oldal alján található hivatkozásokkal lehet elérni. A videók végtelenített, folyamatos lejátszással láthatók.

A spOtmob Budapest-Bamako Rally oldalára minden versenyző, résztvevő, kísérő tetszőleges számú mobiltelefonnal készült videót tölthet fel. A spOtmob vállalja, hogy a kifejezetten a versenyre készült weboldalon kívül a főoldalán is megjelenteti a videókat, így még szélesebb körben láthatják a tudósításokat, üzenetek.

A Budapest-Bamako Rally részére kifejlesztett oldal és videó feldolgozó rendszer már működik, jelenleg is képes fogadni a videókat, amik például a felkészülés utolsó hetének izgalmas pillanatairól is szólhatnak.

Amennyiben további információkra van szükség, vagy a mobiltelefonok beállításában igényelnek segítséget, kérjük keressenek nyugodtan, levélben vagy személyesen minden segítséget megadunk, hogy sikeresen tudják használni ezt a világon egyedülálló hírközlési csatornát és megoldást.

Üdvözlettel: Gyarmati László spOtmob

Nincsenek megjegyzések: