2008. január 10., csütörtök

Mauritán helyzet

Egyre nagyobb a média érdeklődés. Most hogy benne van a pakliban az is, hogy az Al Qaida kilőhet egy pár magyar rendszámú Wartburgot, fagyis kocsit vagy a BKV buszt, máris sokkal szexibb lett a Bamako. "Miért tartjátok meg, ha a Dakar lemondta?" Ez a hét nagy kérdése. A válasz egyszerű. A Bábszínházat sem kell kiüríteni ha bombariadó van az Operában. Amúgy a főleg angolokból álló Plymouth Banjul Rally roncsrally minden különösebb gond nélkül átment Mauritánián a múlt héten. A mauritán karhatalmi erők kiküldenek állítólag valakit az első bivouacba, hogy rövid előadást tartsanak a biztonsági helyzetről.

A nap másik nagy híre, hogy Palik Laci jófej volt. Mind nyilvánosan, mind off the record pozitívan nyilatkozott a Bamakoról. A Fokuszban szinte teljesen a mi álláspontunkat közölte. (Ne hajtsunk fejet a terror előtt.) A Bumerángban pedig ezt mondta:

"Mindenkinek [Bamakosnak] nagyon jó utat kívánok hozás és egészséget... jó célba érést. Egy dolog tudok mondani: Nagyon vigyázzanak magukra! Nem a terrorizmus miatt. Mauritánia egy kegyetlen természeti környezet.

(idézet Villám Géza blogjából)

Nincsenek megjegyzések: