2008. január 14., hétfő

Fel torreádor




3. Jan 14 -Meyreuil - Murcia (1102km)

Ez aztán valóban ágyúgolyó futam. Röpke 48h alatt, szervizeléssel 2000 km hiszen reggel 8h-kor már Barcelónában volt Sanya és Krisz. Ami azt jelenti, hogy a mai napra kiírt etáp nagyrészét ők már ezzel a padlógázzal teljesítették is. Velorex-el minden rendben, még a narancsfák is nekik integetnek az út mentén.


Barcelona (spanyolul [barθe'lona], katalánul [bərsə'lonə]) Spanyolország második legnagyobb városa, Katalónia fővárosa, a területét és népességét tekintve első helyen álló Madrid spanyol főváros „örök riválisa”. A Generalitat de Catalunya, azaz a Katalán Kormány székhelye. Érseki központ és egyetemváros, kiemelkedő európai kongresszusi centrum. Az 1992. évi nyári olimpiai játékok helyszíne. A Földközi-tenger harmadik legnagyobb kikötővárosa.


Fekvése:
A város Katalónia tartományban, Barcelona provincia, és Barcelonès járás területén, a Földközi-tenger partján fekszik. 160 km-rel a
Pireneusokban húzódó francia határtól délre terül el. A Llobregat és Besòs folyók torkolata közé eső délkeleti partszakaszon, a Barcelonai-síkságon (Llano de Barcelona). A Katalóniai-hegységhez tartozó Parti-hegylánc vonulatai szegélyezik, délről a Garraf-hegység, nyugatról a Colserolla. Legmagasabb pontjai: a Tibidabo a város északi részén (532 m) és a Montjuic a nyugati, tengerfelőli oldalon (213 m).

3.nap 2007.januar 15. Meyreuil-Murcia


Nincsenek megjegyzések: