2008. január 16., szerda

Kősivatag





5. Jan 16 -Nador - Tinerhir (852km)
Az etapot egy rövidebb, bár nehezebb, az Atlasz-hegységen átvezető útvonalon és egy könnyebb, bár hosszabb úton lehet megtenni Tinerhirig. Még nincsenek információim, hogy a lovagok melyik szakaszt választják.
Motorosok naplójából:
"Az Atlasz gyönyörű, már ameddig világosban láttuk, mert jócskán
belelógtunk a sötétbe a Meknesi CB-mizéria miatt. A legmagasabb hágó, amin mentünk, 2200 méter volt, út mellett rendes valódi hó, igazi motoros idő. (Kirk kapitány, jó a fűtés a buszon, ugye?) Minden ruhánkat felvettük, es bevetettük az űrtechnikát is, fűtős ragtapaszok, de mindenhova. Reméljük, nem uránnal működnek, mert akkor durván túlléptuk a megengedett sugárdózist.

A tegnapi etapon kikísérleteztük a motor hatótávolságát is. Okosan tartalék benzincsap-állásban motoroztunk (értsd: ha elfogy a benzin, nincs tartalék). Marcinak ki is fogyott. Elindultam a benzinkannákkal a gasolinaért, kb. két km múlva nekem is kifogyott. Bukóban, tanktáskával, két kannával fel a helyi buszjáratra, mindenki bámul, levergődtem a benzinkútnál. Visszafelé "taxi", szakadt merci, nyolcan kuporogva és a két kanna. A motor hatótávja elkeserítő, két ötliteres kannával együtt 220-240 km. Mai program: extra kanna vásárlás.

Rengeteg barátunk van már minden városban, ahol egy percnél hosszabb időre megálltunk. Mideltben például egy barátunk nagyon lelkendezett, hogy magyarok vagyunk. Mondtuk is neki, hogy holnap négyszáz magyar fog sáskaként átrajzani.

Ma végre terep! A tegnapi szerpentinezés is nagyon jó volt, de a mai kősivatag... Nem tudom, milyen az, de várjuk, 400 km. Várjuk?" (index)

Family Frost:
Péter írta: Mivel az Atlasz hegységben leesett a hó, ezért nem tudunk átmenni a mai etap egyik legszebb szakaszán, és a kerülő miatt ismét 1000 km feletti távot kell megtennünk! (Family Frost komment)

Budapest flotta:
Éjszaka hideg volt a szobában. Igaz most csak 5 fok van kint. Bent sem lehetett 10-nél több. Az egyik velorexes srác sapkában aludt. Reggel a recepciós lány mindenhova bekopogott közvetlenül a müezzin éneke előtt, hogy még legyen időnk mosakodni és szőnyeget teríteni. Hát, mi csak átfordultunk a másik oldalunkra, és a fejünkre húztuk a párnát. (Mentő autó komment)

5.nap 2007.januar 17. Nador-El Rachidia

Időjárás:

63 °F / 17 °C 39% 30.18 hvlyk. / 1022 hPa Derült délnyugati 8 mph / 13 km/ó / 3.6 m/s


Nincsenek megjegyzések: